06.03.2023 19:43
Просмотров: 616

Торгували нарковмісними препаратами у незаконно відкритій аптеці: в Харкові викрили двох зловмисників

Торгували нарковмісними препаратами у незаконно відкритій аптеці: в Харкові викрили двох зловмисників

37-річна жінка та 36-річний чоловік без будь-яких документів на здійснення господарської діяльності відкрили аптеку у Київському районі з метою реалізації нарковмісних лікарських засобів. Про це повідомили в ГУНП Харківської області.

Не маючи жодного відношення до фармацевтичної галузі, співмешканці орендували кіоск з вивіскою «Аптека», за підробними документами і печатками закупили продукцію та реалізовували її за готівковими або безготівковими розрахунками. Зловмисники продавали нарковмісні препарати всупереч нормам чинного законодавства без пред’явлення рецепта лікаря.

Поліцейські провели санкціонований обшук у приміщенні аптеки, в ході якого вилучили понад 700 пігулок та близько 550 ампул лікарських засобів, заповнені форми рецептурних бланків для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення, чорнові записи, печатки й штампи, грошові кошти, мобільні телефони.

За висновками експертів вилучені препарати містять наркотичний засіб кодеїн, а вилучені рецептурні форми заповнені 37-річною зловмисницею від імені лікаря.

Жінці повідомлено про підозру у скоєнні одразу двох злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович