09.03.2023 20:06
Просмотров: 481

В Укренерго сподіваються, що протягом декількох днів ситуацію на Харківщині стабілізують

В Укренерго сподіваються, що протягом декількох днів ситуацію на Харківщині стабілізують

Ліквідація наслідків 15-ї терористичної атаки росіян на енергосистему триває.

За даними Генерального штабу, росія запустила по українській енергетичній інфраструктурі сьогодні 81 ракету та 8 дронів, 34 ракети та 4 БПЛА було знищено Силами оборони України.

Станом на 19:00, найскладніша ситуація на Харківщині та Житомирщині.

На Житомирщині вдень вдалося відновити живлення критичної інфраструктури, тривають ремонтні роботи в магістральній та в розподільчих мережах. На спільній нараді за участю голови правління НЕК “Укренерго” Volodymyr Kudrytskyi, керівництва Житомирської обласної військової адміністрації на чолі з Віталій Бунечко, Сергій Сухомлин – мер Житомира та керівництва АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета було розроблено план усунення наслідків руйнувань та аварії в області, напрацьовані резервні схеми заживлення споживачів.

Втім, ситуація з енергоживленням в області все ще хитка. Ворожі обстріли пошкодили обладнання, яке було відремонтовано після попередніх трьох терористичних атак на об’єкти Укренерго в Житомирській області. Всього за результатами чотирьох масованих атак на енергетичну інфраструктуру в регіоні було 6 влучань ракет та 3 БПЛА.

Зважаючи на складність отриманих пошкоджень в цьому регіоні, було визначено комплекс ремонтних робіт, які можуть тривати до двох тижнів. Водночас ми будемо робити все можливе, щоб скоротити цей термін. Для забезпечення живлення в області впроваджується графік планових відключень, які застосовуватиме оператор системи розподілу АТ «Житомиробленерго».

Наші фахівці працюють над відновленням енергопостачання Харківщини. Зараз заживлена критична інфраструктура (тепло- та водопостачання), опрацьовуються резервні схеми заживлення споживачів. Очікуємо, що протягом декількох днів ситуацію з енергопостачанням в цьому регіоні стабілізуємо.

На Одещині запроваджені планові графіки відключень.

В дніпровському регіоні мережевих обмежень немає. Живлення власних потреб Запорізької АЕС з енергосистеми України, перерване обстрілами ворога, було сьогодні відновлено.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович