11.03.2023 09:24
Просмотров: 493

У Харкові проводиться розробка проєкту видобутку води з артезіанських свердловин

У Харкові проводиться розробка проєкту видобутку води з артезіанських свердловин

У місті Харкові проводиться розробка проєкту видобутку води з артезіанських свердловин.

Про це сьогодні, 10 березня, на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов. За його словами, у такий спосіб планують забезпечити якісною водою близько 20% населення.

Мер зазначив, що через бойові дії проблема стану річок стала ще актуальнішою, адже ворог цілеспрямовано обстрілював інфраструктуру для збирання, очищення та постачання води. За його словами, руйнації та пошкодження об’єктів КП «Харківводоканал» завдали значної шкоди довкіллю. Так, тільки по одному з об’єктів системи водопостачання та водовідведення, які знаходяться у Харкові, збитки сягають понад 221 млн грн.

Через це, за словами міського голови, виникла нагальна потреба актуалізувати законодавство, яке регулює відносини з суб’єктами господарювання, віднесеними до об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, Ігор Терехов звернувся до депутатів з проханням на час дії військового стану звільнити комунальні підприємства від сплати екологічного податку, а також передбачити у державному бюджеті України на 2023 рік кошти для проведення річного водообміну в Краснопавлівському водосховищі.

«Це значно покращить екологічну ситуацію в регіоні, підвищить якість питної води в місті Харкові та населених пунктах Харківської області, частина з яких перебуває в окупації та зоні бойових дій, що, своєю чергою, призвело до погіршення якості та умов доступу населення до питної води», – наголосив Ігор Терехов.

Джерело: Харківська міськрада

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович