12.03.2023 07:58
Просмотров: 747

Зеленському не дозволили виступити на церемонії вручення кінопремії "Оскар"

Зеленському не дозволили виступити на церемонії вручення кінопремії Оскар

Володимир Зеленський виступив на відкритті Берлінського кінофестивалю. Фото: Ірина Сорока/Cуспільне

Уже другий рік поспіль організатори церемонії нагородження кінопремії "Оскар" відхиляють заявку на виступ президента України Володимира Зеленського. Про це 9 березня повідомило видання Variety.

За словами видання, агент компанії WME Майк Сімпсон звернувся до Американської кіноакадемії з проханням включити виступ українського президента, але отримав відмову. Академія це ніяк не коментує.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року Зеленський звернувся до відвідувачів Каннського та Венеціанського кінофестивалів, на церемонії вручення премій "Греммі", "Золотий глобус" та Берлінського кінофестивалю.

Звернення Зеленського до аудиторії премії "Оскар" мало б нагадати американцям про повномасштабну війну, що досі триває в Україні.

У Variety зазначають, що минулого року продюсер "Оскара" Вілл Пакер висловив занепокоєння, що Голлівуд звертає увагу на Україну лише тому, що постраждалі від конфлікту білі, а інші війни по всьому світу, які зачіпають кольорових людей, ігнорує.

Чим обґрунтована цьогорічна відмова від "Оскара", невідомо, але Академія традиційно вважає за краще зосереджуватися на внеску кінематографічної спільноти і триматися подалі від усього політичного.

Джерело: suspilne.media

Міністр закордонних справ України назвав лицемірством рішення не запрошувати Зеленського до виступу на церемонії вручення кінопремії.

(https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/ukraine-aussenminister-kritisiert-oscars-nicht-einladung-selenskyjs-heuchelei-83168462.bild.html)

"Якщо фільм "На західному фронті без змін" отримає "Оскар", а президентові Зеленському, який веде найбільшу війну з часів Другої світової війни, не дозволять виступити на "Оскарі", то кращого прикладу лицемірства топменеджерів та продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете", — заявив міністр.

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович