14.03.2023 13:36
Просмотров: 580

«Зливала» позиції українських воїнів: на Харківщині затримали ворожу інформаторку

«Зливала» позиції українських воїнів: на Харківщині затримали ворожу інформаторку

Співробітники Служби безпеки викрили ще одну поплічницю ворога у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області.

За даними слідства, зловмисниця збирала інформацію про переміщення та місця базування Сил оборони на території Куп’янського району Харківської області. Також вона коригувала ракетні удари рашистів, жінка передавала їм дані щодо точності прильотів ракет по місцях зберігання боєприпасів ЗС України, повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Встановлено, що інформаторка була завербована представниками спецслужби рф через її чоловіка, який вже декілька років проживає в рф. Таким чином ворог дистанційно залучав жінку до співпраці.

Для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала позиції українських військ. Отримані дані вона надсилала через месенджери.

У подальшому розвідувальну інформацію ворог використовував для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по позиціях.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали ворожу інформаторку. У неї вилучено мобільний телефон з доказами листування з агресором.

Зловмисниці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Як повідомили в прокуратурі Харківської області, жінку затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваної виявлено мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також російські рублі.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович