14.03.2023 15:38
Просмотров: 655

Судитимуть мешканця Чугуївщини, який забезпечував «добробут» окупантам та «здавав» їм місцевих патріотів

Судитимуть мешканця Чугуївщини, який забезпечував «добробут» окупантам та «здавав» їм місцевих патріотів

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 36-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець селища Мартове Чугуївського району у липні минулого року почав спілкуватись з представником так званої «Народної міліції ДНР», від якого отримав завдання вказати на можливі місця знаходження покинутої військової техніки держави-агресора у лютому-березні 2022 року.

Обвинувачений супроводжував «народних міліціонерів» та вказував їм місця розташування техніки, аби ті могли забрати її та відремонтувати.

Крім того, чоловік «злив» ворогу інформацію про двох місцевих мешканців з проукраїнською позицією, яких у подальшому представники країни-агресора незаконно затримали. 

Також він забезпечував військовослужбовців одягом, а на початку вересня, аби подбати про комфорт окупантів, чоловік привіз до їх місця дислокації «буржуйку». 

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович