21.03.2023 09:48
Просмотров: 757

Нова українська Мрія

В результаті бомбардування майже рік тому був повністю знищений український вантажний літак, котрому в світі не було аналогів. Тим не менш, інженери ДП «Антонов» планують відробити його. Новий Ан-225 буде створений на основі брата-близнюка української Мрії.

Деталі конструкції

Авіаконструктори вже розпочали роботу над створенням літака. На даний момент відбувається демонстрація фюзеляжу транспортного засобу. Головний конструктор державного підприємства в одному із інтерв’ю повідомив, що робітники шукають деталі, що вціліли чи підлягають відновленню. Їх планують використати в новому літаку. Всі деталі детально перевірять на справність, адже недопустимо, щоб пілот «грав в азартні ігри», сідаючи за штурвал. Важливо, щоб новий літак був безпечний.

Нова українська Мрія Ззовні нова Мрія буде такою ж як зруйнована. Але всередині літак буде відрізнятися тим, що у нього буде найсучасніше модернізоване обладнання.

Передбачається, що Мрія буде не тільки потужнішою, але і легшою щонайменше на 10 тонн. Судно зможе:

  • брати на борт в рази більше вантажу;
  • долати значні відстані;
  • залишатися в небі на довше.

На даний момент активно їде стадія проєктування. Робітники держпідприємства «Антонов» створили технічний попередній вигляд нового літального апарату. Всі члени команди розуміють, що АН-225 повинен бути максимально модернізований. Відновлювати вантажний літак точно в такому вигляді, якому він був – просто недоречно і абсолютно недоцільно.

Нова українська Мрія Голова ДП «Антонов» стверджує, що відновлення літака Ан-225 буде коштувати надзвичайно дорого. Таких коштів у країни наразі немає. Однак, допомогти з будівництвом уже погодилося декілька міжнародних донорів. Завдяки ним був створений проєкт відновлення. За словами конструктора – відбудова Мрії і є відбудова постраждалої держави. Після завершення будівництва Мрії можна буде сміливо сказати «Україна відродилась».

Подробиці про знищення

Мрія була знищена під час бомбардування Гостомеля майже рік тому 27 лютого. Російські десантні війська, що опустились на територію аеропорту, підпалили знаменитий у всьому світі літак АН-225. У 2022 році до мережі потрапив лиш фрагмент відео літака, охопленого вогнем. Впродовж місяця ніхто із громадськості не знав у якому стані Мрія. Через деякий час журналісти показали людям кадри, що вразили всіх. Адже спаленим виявився не тільки літак Ан-225, але і десяток інших транспортних українських бортів. На новому відео видно, що у Мрії було зруйновано декілька двигунів, частина фюзеляжу і кабіна пілота.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович