19.03.2023 06:22
Просмотров: 871

5 конкретних наслідків ордеру про арешт путіна

5 конкретних наслідків ордеру про арешт путіна

Sergiy Petukhov:

«5 конкретних наслідків ордеру про арешт путіна:

1. путін позбавлений імунітету як голова держави.

Міжнародний кримінальний суд "декласував" путіна і тепер він не має імунітету від кримінального переслідування, який мають всі інші президенти країн.

2. путін не зможе подорожувати більшістю країн світу.

123 держави є сторонами Римського статуту і зобов'язані заарештувати путіна, якщо він з'явиться на їхній території.

Це не тільки західні держави, але й багато держав, які традиційно були прихильними до росії чи займали нейтральну позицію. Наприклад, незрозуміло як тепер путін буде їздити на самміти БРІКС, адже і Бразилія і Південня Африка мають його заарештувати і відправити в Гааагу.

3. Прокурор МКС зламав російський пропагандистський наратив про добровільний переїзд українців в росію.

Скільки б російське телебачення не знімало сюжетів про радісних маріупольських дітей, які знайшли нові російські сім'ї, незалежна комісія ООН, а тепер і прокурор МКС вказали, що росія насильно забирає дітей і переміщає їх на свою територію, що є воєнним злочином.

4. Захід не піде на "мирну угоду" з злочинцем.

росія все сподівається розхитати міжнародну коаліцію підтримки України, щоб західні партнери змусили нас змиритися з втратою території. І окремі голоси в західному світі вже починають вимагати піти на "перемовини" з путіним і "припинити стріляти". Ордер МКС унеможливлює такий варіант. Не може бути мирної угоди з воєнним злочинцем.

5. Повернення росії до цивілізованого світу можливе тільки після покарання за вчинені воєнні злочини.

Варіанти "швидкого" зняття сакнцій і повернення до business as usual є дуже привабливими для тих, хто звик заробляти на торгівлі з росією. Але "замісти під килим" усі знущання над українцями зарази швидкого відновлення гешефту тепер точно не вийде».

Дмитрий Аннопольский:

Лише два зауваження - не зі сфери права, а політики.

Щодо п.2. Ордер мав би, але на практиці не означає автоматичного арешту підозрюваного. Просто його МЗС перед візитом у певну країну обоговорює це питання спеціально й інколи бувають винятки. Так, це ставить країну-господаря у вкрай незручне становище й вона воліє відмовитися від візиту взагалі, але політичні мотиви інколи беруть гору.

І щодо п.4. Захід, можливо, й не піде на прямі договори з розшукуваним злочинцем, але жодним чином не заважатиме це зробити Україні (а непублічно й підштовхуватиме до цього). І навіть певну частину санкцій може зняти в рамках такого врегулювання.

Джерело: https://www.facebook.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович