21.03.2023 10:34
Просмотров: 672

Крим атакували дрони: в Джанкої введено режим надзвичайної ситуації

Крим атакували дрони: в Джанкої введено режим надзвичайної ситуації

Окупаційна влада тимчасово захопленого Криму заявила про нібито атаку безпілотників, яку здійснила українська сторона. Там ввели режим надзвичайної ситуації муніципального рівня.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ, зокрема з посиланням на заяву так званого радника голови Криму Олега Крючкова, пише Громадське.

Місцеві жителі повідомляли про серію вибухів, які чули у Джанкої. На двох вулицях Джанкоя виявили уламки безпілотників. «Призначений» росією «голова Криму» сергій аксьонов також повідомляв про роботу ППО в районі міста.

Крючков заявив, що безпілотники, які нібито були збиті над Джанкоєм у ніч проти 21 березня, «були начинені шрапнеллю та вибухівкою».

Він також показав уламки знищених дронів, на яких було зображено відомі меми з мережі, та висловив обурення з цього приводу.

Слідчий комітет рф вранці заявив, що розслідує обставини того, що сталося. Там зазначають, що, за попередніми даними, «уламки БПЛА пошкодили домоволодіння та магазин, одна людина поранена».

Крючков заявив, що ці безпілотники нібито були виготовлені у США. Як пише місцевий Telegram-канал «Крымский ветер», у мережі з’явилося фото уламка, ймовірно, дерев’яного пропелера з написом начебто американського сайту.

Востаннє росія звинувачувала Україну в атаці безпілотників на Чорноморський флот у кримському порту Севастополь у жовтні 2022 року.

Позиція України

Головне управління розвідки Міністерства оборони України ввечері написало, що вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети «Калібр НК» під час їхнього транспортування залізницею.

«Калібр НК» — ракети, призначені для пусків із надводних кораблів російського Чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї — понад 2500 кілометрів по наземних цілях та 375 кілометрів по морських.

«Загадкова “бавовна” продовжує процес демілітаризації росії та готує український півострів Крим до деокупації», — зазначила розвідка.

Олег Крючков, як цитують російські ЗМІ, назвав «фантазіями» цю заяву військової розвідки України.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович