21.03.2023 13:58
Просмотров: 958

«Разів шість був за крок від смерті»: мінометник бригади «Спартан» про війну та творчість

«Разів шість був за крок від смерті»: мінометник бригади «Спартан» про війну та творчість

Воїн, поет та музикант Олег Бородай прийшов до Нацгвардії у 2015 році добровольцем. Сьогодні воює на бахмутському напрямку.

Повномасштабне вторгнення російських окупантів застало Олега на Луганщині. Він був старшим взводного опорного пункту під Новоайдаром.

Олег Бородай, мінометник бригади «Спартан»

Найважчі миттєвості війни були у Рубіжному та Золотому. Перевага ворога, особливо в артилерії, була у сотнях, якщо не в тисячах випущених снарядів та мін. Десь після 80 днів боїв на Луганщині були Руська Лозова, Слатине, під Дементіївкою, Уди, за Куп’янськом, Ківшарівка, Глушківка.

На Луганщині Олег брав участь у боях як піхотинець.

Олег Бородай, мінометник бригади «Спартан»

Разів шість був за крок від смерті. У Рубіжному російське ДРГ дуже швидко піднялося на наш терикон зі «сліпої сторони» та закидали нас гранатами. Наш кулеметник Влад Деренчук загинув від осколкових поранень. Вони мали чисельну перевагу в декілька разів. Наша група з дев’яти осіб вже відійшла, відстрілюючись, від терикона десь метрів на 60. Я опинився сам та ще й під обстрілом. Крикнув: «Слава Україні!» Махнув рукою і скотився з терикона. Це був момент, коли вже, практично, попрощався з життям. Пізніше ми на певний час той терикон знов відбили.

Після повернення на Харківщину Олег працював з мінометами 82 мм та 120 мм. Нині його основний інструмент – бусоль. Працювати його розрахунку доводиться інтенсивно. Іноді гвардійцю вдається перемикатися на поетичну та музичну творчість – це дозволяє знайти в собі приховані ресурси.

Олег Бородай, мінометник бригади «Спартан»

Паралельно видав вже дві збірки власних віршів. Нещодавно вийшла прозова книга «Вогневий вал» про події на Луганщині. Де є також інтерв’ю побратимів. Деяких з них уже, на жаль, немає разом з нами. За цей час втратив чимало побратимів, але не втратив віру в нашу Перемогу.

Гвардієць розповідає, що наразі його сину тринадцять. Бажання вберегти наших дітей від участі цій кровопролитній війні, коли вони виростуть, надає йому подвійних сил нищити ворога.

Гвардійці бригади «Спартан» є питомою складовою Сил Оборони України. Вони професійно нищать російських загарбників на східних рубежах й відчайдушно б’ються за волю та суверенітет українських земель.

Анкета для вступу на сайті https://storm.mvs.gov.ua/

Джерело: відділення інформації та комунікації Східного територіального управління Національної гвардії України.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович