24.07.2023 00:00
Просмотров: 689

Війна зробила професію тестувальника ПЗ самою популярною серед українців

Конфлікт, що триває в Україні, мав глибокий вплив на країну та її народ, оскільки багато людей були змушені адаптуватися до нових обставин і шукати нові способи заробляти на життя. Одним із несподіваних результатів конфлікту стало зростання популярності серед українців професій IT-сектору, особливо професії тестувальник пз. Цю тенденцію можна пояснити наявністю можливостей віддаленої роботи, зростанням попиту IT-індустрії як в Україні, так і за її межами, та потребою в кваліфікованих фахівцях в умовах економічної невизначеності.

Більшість вакансій надається саме тестуванню, чому?

Однією з причин цього є те, що війна призвела до значних змін в економіці країни, коли багато традиційних галузей промисловості намагаються вижити. У результаті багато українців звернулися до IT-індустрії як до більш стабільної та прибуткової кар’єри. Зріс попит на кваліфікованих тестувальників програмного забезпечення, оскільки компанії прагнуть забезпечити якість своїх продуктів на ринку, що стає все більш конкурентним у Європі.

Ще одним фактором, що сприяє популярності тестуванню ПЗ, є швидкий темп опанування професії та велика кількість доступних джерел. Можливості швидкого темпу навчання та легкої зміни професії переповнили ринок тестування та створили неабияку конкуренцію серед новачків. Термін переходу на нову професію скоротився до чотирьох місяців. Незважаючи на переповненість ринку, тестувальник ПЗ налічує найбільшу кількість вакансій на ринку праці, тож вважається найбільш затребуваною професією.

Джерела вивчення професії

Окрім онлайн-ресурсів для навчання тестуванню програмного забезпечення, в Україні є також низка навчальних програм і курсів. Не так багато технічних шкіл пропонують курси тестувальник з нуля. Недарма в IT Testing School кажуть, що початкова освіта надає тонус до подальшого розвитку, оскільки база - це як фундамент, вона повинна бути якісною.

Додатковим варіантом навчання є відвідування конференцій і семінарів, присвячених тестуванню програмного забезпечення, участь у профільних групах, форумах, перегляд відеоуроків на YouTube. Конференції дають можливість дізнатися про останні тенденції та методи в галузі, а також налагодити спілкування з іншими професіоналами у тестуванні. Багато з цих заходів проводяться у великих містах України, таких як Київ, Львів, Дніпро та Харків, або проходять онлайн.

Тестування ПЗ - як складова відродження економіки України

Галузь IT була найбільш стабільною за 2022 рік під час воєнного вторгнення росії на територію України. Тому державні органи включили її до списку сфер, завдяки яким має відновлюватись Україна після перемоги. Це означає, що держава буде інвестувати в розвиток даного сектора, спонсоруватиме стартапи, спрощуватиме системи для великих компаній, закликати іноземних інвесторів. Тобто для всіх IT-професій будут сприятливі умови для швидкого розвитку, найбільш високі заробітні плати, європейські стандарти умов праці.

Якщо ти ще вагаєшся, чи варто долучатись до лав тестувальників, то відповідь - однозначно так. Оскільки, якщо почати сьогодні і пройти курс “Тестувальник з нуля”, - через три місяці можна стати кваліфікованим спеціалістом, через півтора року - досягнути посади Middle, де дохід варіюється від $1500 до $3500 та навіть більше. Чим не хороша перспектива за такий короткий проміжок часу?


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович