23.03.2023 13:32
Просмотров: 513

Встиг втекти з окупантами: заочно повідомлено про підозру гауляйтеру Харківського району

Встиг втекти з окупантами: заочно повідомлено про підозру гауляйтеру Харківського району

Йдеться про 57-річного харків’янина, який під час окупації смт Козача Лопань Харківської області добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.

У минулому колаборант двічі був депутатом від забороненої «Партії регіонів». До того ж, вже після початку російської агресії проти України, він заснував бізнес на території держави-агресора у російському Бєлгороді, займаючись там виробничою діяльністю та сплачуючи податки до бюджету рф. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, у липні 2022 року зловмисник з власної згоди був призначений росіянами на посаду в.о. голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району, яка розміщувалася в смт Козача Лопань.

З липня до вересня він регулярно проводив наради з керівниками підприємств та установ, що залишилися на окупованій території, а також виконував інші організаційно-розпорядчі функції у незаконному органі влади російсько-окупаційних військ.

Крім цього, гауляйтер виступав перед камерами російських пропагандистів, розповсюджуючи кремлівські наративи, спрямовані на дискредитацію Збройних Сил України.

Напередодні деокупації колаборант втік з Козачої Лопані разом з російськими солдатами і наразі переховується від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова заочно повідомлено про підозру 57-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович