27.03.2023 12:14
Просмотров: 1066

Картини, створені штучним інтелектом: в Амстердамі відкрили першу в світі артгалерею

Картини, створені штучним інтелектом: в Амстердамі відкрили першу в світі артгалерею

Перша у світі художня галерея з картинами, що створив штучний інтелект (ШІ), відкрилася в Dead End Gallery в Амстердамі, Нідерланди.

Про це пише видання Бабель із посиланням на EBU.

В Dead End Gallery показують цифрові картини й інтерактивні інсталяції, «намальовані» художниками, що їх теж створив штучний інтелект. Наприклад, у галереї є роботи ШІ-художниці Іріси Нови. Для цього програмісти замовляли спеціальне програмне забезпечення.

Ціна такого мистецтва в Dead End Gallery коливається в межах від $3—10 тисяч.

Instagram / constantbrinkman

Instagram / constantbrinkman

Instagram / constantbrinkman

Instagram / constantbrinkman

Утім, за словами власника артгалереї Константа Брінкмана, хоч картини дійсно унікальні, проте не бездоганні. Він зауважив, що на багатьох роботах руки в людей мають шість пальців.

Чимало художніх експертів вважає таку тенденцію шахрайським фарсом, який порушує авторські права, тоді як інші роздумують над тим, чи насправді картини, створені ШІ, це мистецтво.

Тим часом у США Гільдія сценаристів хоче дозволити писати тексти за допомогою штучного інтелекту. Створений штучним інтелектом контент не вважатимуть літературним або вихідним матеріалом — його буде допрацьовувати сценарист, якому в подальшому належатиме авторство.Перед цим компанія-розробник ChatGPT ОpenAI анонсувала випуск вдосконаленої версії штучного інтелекту — GPT-4. Нейромережу навчили обробляти не тільки текст, але й картинкиOpenAI запускає оновлення GPT-4. Тепер штучний інтелект зможе аналізувати картинки. ШІ розумітиме, що зображено на фото, і зможе враховувати малюнки та схеми при розвʼязанні задач.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович