27.03.2023 13:15
Просмотров: 533

На Харківщині здійснюються досудові розслідування щодо суддів за фактами державної зради

На Харківщині здійснюються досудові розслідування щодо суддів за фактами державної зради

Спільно з іншими органами правопорядку прокуратура докладає всіх зусиль заради перемоги над агресором.  

За процесуального керівництва обласної прокуратури здійснюються досудові розслідування щодо суддів за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).  

Прокурори обласної прокуратури та слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Харкові) ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, у вказаних кримінальних провадженнях провели низку обшуків у смт Дворічна Куп’янського району. Селище залишається однією з найгарячіших точок Харківської області та постійно перебуває під ворожим вогнем.  

Відомо, що один із суддів після повномасштабного вторгнення військ рф в Україну добровільно виїхав з підконтрольного українським військовим міста Харківської області до окупованого населеного пункту. 

Також встановлено, що син іншого судді раніше проходив службу у підрозділах СБУ, однак під час анексії рф Криму перейшов на бік загарбників та залишився працювати в фсб рф. Чоловік оголошений у розшук, його обвинувачують у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України).   

Комплексна робота правоохоронців Харківщини триває. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури за фактом державної зради (ст. 111 КК України) повідомлено про підозру 59 особам, з яких 42 — колишні працівники поліції, 9 — працівники ДПС в області, 3 — судді, 4 — працівники лісових господарств, 1 — працівник ДМС в області.    

У колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України) повідомлено про підозру 7 особам, з яких 3 — колишні працівники поліції, 2 — працівники митниці, 2 — співробітники лісового господарства.  

До суду направлено 27 обвинувальних актів за ст. 111 КК України стосовно 27 осіб та 3 обвинувальні акти за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України) стосовно 3 осіб.  

Довідково: з початку збройної агресії рф проти України двох суддів Харківщини викрито у державній зраді. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович