28.03.2023 10:54
Просмотров: 396

Завдали збитків на суму майже 300 тисяч гривень: у Харкові судитимуть двох осіб

Завдали збитків на суму майже 300 тисяч гривень: у Харкові судитимуть двох осіб

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено обвинувальний акт щодо директора ТОВ за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, а також за фактом складання, видачі службовою особою свідомо неправдивого офіційного документа, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), та стосовно посадової особи Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Як повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році між Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради та ТОВ укладено договір про проведення робіт з капітального ремонту доріг та тротуарів по вул. Ахсарова у м. Харкові.

Проте директор підприємства вирішив заволодіти бюджетними коштами. Виконані роботи не відповідали тим, які були прописані в угоді. Службовець вніс недостовірні відомості до офіційних документів, а саме до актів приймання виконаних будівельних робіт. 

Після цього директор ТОВ підписав вказані акти та скріпив їх печаткою. У свою чергу, посадовець Департаменту будівництва та шляхового господарства ХМР теж засвідчив своїм підписом та печаткою офіційні документи, що призвело до необґрунтованого перерахування бюджетних коштів на рахунок ТОВ. 

Своїми незаконними діями обвинувачені спричинили державі тяжкі наслідки на суму майже 300 тисяч гривень. 

Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводив СВ Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович