30.03.2023 12:50
Просмотров: 467

На Харківщині чоловік намагався побудувати кар’єру правоохоронця під час окупації

На Харківщині чоловік намагався побудувати кар’єру правоохоронця під час окупації

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 40-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, під час окупації м. Ізюм місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру правоохоронця у так званій «народній міліції». Після проходження співбесіди та оформлення документів чоловік обійняв посаду «оперуповноваженого карного розшуку» у псевдоправоохоронному органі — «Изюмском отделении народной милиции Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». 

Колаборант займався прийомом заяв від місцевих мешканців, відбирав пояснення у свідків та складав протоколи оглядів місць подій. 

У серпні минулого року окупанти призначили колаборанта на посаду «в. о. старшего оперуполномоченного отдела экономической безопасности Управления внутренних дел ВГА Харьковской области». За свою роботу «правоохоронець» отримував 60 тисяч російських рублів на місяць. 

Після деокупації м. Ізюм колаборанта було викрито. Наразі він перебуває під вартою.  

Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович