30.03.2023 17:29
Просмотров: 681

На Харківщині розслідується понад 13300 кримінальних проваджень щодо злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку

На Харківщині розслідується понад 13300 кримінальних проваджень щодо злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку

30 березня під головуванням заступника керівника Харківської обласної прокуратури відбулось засідання міжвідомчої робочої групи у сфері протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

До складу робочої групи увійшли перший заступник та заступник керівника обласної прокуратури, начальники управлінь, відділів обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур, представники правоохоронних органів, ГУ ДСНС у області, Державної прикордонної служби України та Харківського зонального відділу військової служби правопорядку.

Надзвичайно актуальним питанням у діяльності правоохоронних органів на сьогодні залишається забезпечення ефективного розслідування воєнних злочинів в умовах збройної агресії рф.

З початку повномасштабного вторгнення правоохоронними органами Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушень законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України) у понад 13300 кримінальних провадженнях щодо майже 13800 злочинів. 

За результатами розслідування повідомлено про підозру 32 російським військовослужбовцям, з них: 27 військових РФ, 2 найманці приватної військової компанії та 2 учасники незаконного збройного формування так званої «ДНР». До суду направлено 4 обвинувальних акти стосовно 8 осіб, вже винесено вироки стосовно 7 окупантів. 

Учасники наради обговорили питання щодо необхідності активізації досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами обстрілів та бомбардувань, вчинених російськими військовослужбовцями. Насамперед, це притягнення військовослужбовців країни-агресора до кримінальної відповідальності, у тому числі відповідно до вимог міжнародного законодавства. 

Крім цього, присутні визначили шляхи щодо створення єдиної бази даних військовослужбовців ЗС РФ та незаконних збройних формувань «ДНР», «ЛНР», які беруть участь у збройній агресії проти України, а також оперативного обміну вказаною інформацією.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович