03.04.2023 15:38
Просмотров: 467

Вивозив ліс для будівництва фортифікаційних споруд: в співпраці з окупантами підозрюється лісничий

Вивозив ліс для будівництва фортифікаційних споруд: в співпраці з окупантами підозрюється лісничий

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру лісничому за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, лісничий Великобурлуцького лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство» пішов на співпрацю з російськими військовими під час окупації смт Великий Бурлук. 

Службовець погодився на пропозицію представників країни-агресора щодо свого нового «працевлаштування». Так, він обійняв посаду «лесничего Великобурлуцкого лесничества», незаконно створеного на базі українського ДП «Куп’янське лісове господарство».  

Насамперед, чоловік забезпечував заготівлю деревини для окупантів. Після цього він у супроводі російських віськовослужбовців вивозив деревину на автомобілях «Урал» та «Нива». Український ліс використовувався військами рф для облаштування бліндажів та фортифікаційних споруд проти ЗСУ. 

Крім того, підозрюваний здійснював підбір кадрів, які мали забезпечувати діяльність псевдолісництва.  

Від окупантів зрадник отримував заробітну плату в розмірі до 45 тисяч російських рублів. 

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук. 

Під час досудового розслідування вилучено комп’ютерну техніку, в якій виявлено електронну документацію щодо діяльності незаконного «ГП «Купянское лесное хозяйство» Военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области». Проведено 8 комп’ютерно-технічних експертиз, за результатом яких виявлено та зафіксовано електронні документи щодо діяльності незаконно створеного окупаційною владою лісового господарства. 

Досудове розслідування проводять слідчі другого СВ ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві. 

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович