03.04.2023 17:35
Просмотров: 517

Готувалась до референдумів та поширювала російську пропаганду: на Харківщині викрито депутатку-зрадницю

Готувалась до референдумів та поширювала російську пропаганду: на Харківщині викрито депутатку-зрадницю

У ході стабілізаційних заходів на деокупованій території Харківської області викрито зрадницю, яка вихваляла окупантів та займалась «приєднанням» регіону до рф.

Нею виявилась депутатка VІІI скликання Ізюмської міської ради, яка на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішла на співпрацю з ворогом і увійшла до лав місцевої окупаційної адміністрації. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисниця створила щотижневе друковане видання «ИЗЮМСКИЙ ТЕЛЕГРАФЪ» та зайняла посаду головного редактора в ньому.

За даними слідства, ця газета містила брехливу російську пропаганду, що нібито рф та її збройні сили не є ворогом України, що неначе рашисти з турботою ставляться до жителів окупованих територій та надають їм усіляку допомогу і підтримку, пропагували легітимність окупаційної влади. Матеріали цих газет заперечували збройну агресію рф проти України та формували позитивне ставлення населення до окупаційних органів влади.

Щоб охопити більшу аудиторію жінка брала участь у пропагандистських прямих ефірах.

Пізніше вона приєдналась до окупаційної адміністрації на посаду «исполняющего обязанности заместителя Главы Военной гражданской администрации по социальной сфере Изюмского района Харьковской области». На цій посаді вона проводила підготовку до навчального процесу, розробляла статути навчальних закладів, а також займалась підготовкою до проведення незаконних референдумів на тимчасово окупованій території України.

Керівником Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутатці у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович