04.04.2023 23:30
Просмотров: 324

Міністрам оборони України та Литви показали наслідки повномасштабного вторгнення на Харківщині

Міністрам оборони України та Литви показали наслідки повномасштабного вторгнення на Харківщині

В межах робочого візиту Міністрів оборони України та Литви, провели огляд пошкоджених та зруйнованих об’єктів цивільної інфраструктури, яких завдали окупанти.

Село Циркуни перебувало під ворожою окупацією з першого дня широкомасштабного вторгнення. Навіть після звільнення населеного пункту від загарбників обстріли не припинялися. Посадовцям показали місцеву школу, в якій жили окупанти, та знищені й пошкоджені домоволодіння.

«Населений пункт та критична інфраструктура зазнали страшних руйнувань. Ми і досі працюємо над відновленням комунікацій у громаді. На жаль, велика площа цієї частини Харківського району засмічена вибухонебезпечними предметами. Це уповільнює хід ремонтних робіт», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Також посадовцям показали найбільш постраждалий мікрорайон Харкова – Північну Салтівку. Після проведення експертиз частину будинків відновлюють.

«Не дарма Харків – місто-герой. Адже попри усі виклики, містяни продовжують повертатися та відновлювати свої оселі», – підкреслив Міністр оборони Республіки Литви Арвідас Анушаускас.

До будівлі спеціалізованої школи №134 окупанти увірвалися 27 лютого. Сили оборони Харкова дали бій ворогу.

«Це були елітні війська ворога, десант. Якби їм вдалося закріпитися у цій будівлі, це б загрожувало окупації частини міста. Але бійці 92-ї ОМб дали гідну відсіч ворогу. Для кількох десятків загарбників ця школа стала пекельною пасткою», – зазначив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Внаслідок дій окупантів на Харківщині пошкоджено або зруйновано понад 21,5 тисячі будівель.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович