05.04.2023 13:50
Просмотров: 442

Інститут судових експертиз Бокаріуса співпрацюватиме з Міністерством оборони України

Інститут судових експертиз Бокаріуса співпрацюватиме з Міністерством оборони України

Міністерство оборони України 4 березня підписало Меморандум про співпрацю з Національним науковим центром «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса».

Подія сталася під час робочого візиту на Харківщину Міністра оборони України Олексія Резнікова та Міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, повідомляє ХОВА.

«Коли питають, що для мене означає перемога, то я називаю три речі: вихід на кордони 1991 року, повернення до України міжнародних авіакомпаній, що також означатиме стабільну безпекову ситуацію, вирок Міжнародного трибуналу стосовно всіх кремлівських злочинів. Ще раз дякую вашому закладу, адже саме тут сьогодні ви куєте фундамент нашої перемоги в юридичному аспекті. Кожен злочин має бути покараний», – наголосив Олексій Резніков.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, в інституті виховуються фахівці, які фіксують докази військових злочинів російських військ на Харківщині. У майбутньому – ця інформація зможе слугувати для Міжнародного трибуналу проти рф.

«Агресор заплатить за все, що він заподіяв жителям нашої області. Сподіваємося дуже скоро вже почути справедливі вироки Міжнародного трибуналу», – сказав Олег Синєгубов.

Під час звернення до наукової спільноти Арвідас Анушаускас підкреслив, що підтримка їхньої країни є непохитною.

«Загалом мені вже довелося досліджувати ті злочини, які були вчинені на території Литовської Республіки радянською владою. На жаль, там ми мали також багато злочинів. Тому дуже важливо, щоб за ті воєнні злочини, які здійснюються наразі в Україні, відповіли всі винні», – зауважив Міністр оборони Литви.

Також під час візиту Олексій Резніков нагородив представників інституту міністерськими нагородами.

«Дякую за підтримку міжнародним партнерам і за можливість сьогодні нашим співробітникам особисто познайомитися з Міністром оборони Литви. Сподіваюся, що наша дружба тільки міцнішатиме», – сказав директор Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Олександр Клюєв.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович