05.04.2023 17:06
Просмотров: 499

Допомогли вивезти в рф більш ніж 700 тонн насіння соняшника: на Харківщині викрили двох депутатів

Допомогли вивезти в рф більш ніж 700 тонн насіння соняшника: на Харківщині викрили двох депутатів

В ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області Служба безпеки викрила двох ворожих поплічників серед посадовців.

Ними виявились депутати VIII скликання Ізюмської районної ради, які добровільно пішли на співпрацю з окупантами і організували їм оптові поставки насіння соняшника. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисники, домовившись з представниками збройних формувань держави-агресора та окупаційної адміністрації, вивозили зі складських приміщень насіння соняшника з території регіону до рф.

Встановлено, що вони силоміць відбирали насіння у місцевих підприємців, погрожуючи своїми зв’язками з військовослужбовцями рф.

За даними слідства, пособникам вдалось вивезти більш ніж 700 тонн насіння соняшника.

Після реалізації продукції на території рф виручені кошти зловмисники частково привласнили, а частково передали представникам збройних формувань держави-агресора та окупаційної адміністрації.

Окрім цього, пособники допомогли окупантам відновити міст у м. Ізюм для забезпечення безперешкодної переправи військової техніки збройних формувань держави-агресора з метою ведення бойових дій проти України.

Наразі поплічники ворога переховуються від українського правосуддя на непідконтрольних територіях.

Керівник Харківської обласної прокуратури заочно повідомив про підозру двом депутатам у пособництві державі-агресору, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України), повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович