06.04.2023 12:11
Просмотров: 417

Чи потрібно змінювати документи при перейменуванні вулиці: роз’яснення Юрдепартаменту

Чи потрібно змінювати документи при перейменуванні вулиці: роз’яснення Юрдепартаменту

Юридичний департамент надав роз’яснення щодо необхідності переоформлення харків’янами документів після перейменування топонімів, пов’язаних з російською федерацією чи подіями та поняттями з радянського періоду.

Зокрема, у департаменті зазначили, що законодавство не передбачає обов’язку вносити відомості щодо зміни назви вулиці в паспорт громадянина України, оскільки це не є зміною реєстрації місця проживання. Перереєстрацію місця проживання особи можна здійснити під час обміну паспорта чи зміни прізвища.Також у випадку зміни назви вулиці чинними залишаються документи, що засвідчують право власності на нерухомість. За потреби власник майна, стосовно якого відбулися зміни, має право звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно з заявою про внесення змін. 

Зміна відомостей про місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи-підприємця підлягає державній реєстрації відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».Перейменування вулиці з місцезнаходженням юридичної особи є зміною місцезнаходження юридичної особи. Це передбачає необхідність внесення відповідних змін в установчі документи, змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, повідомлення банківських установ і контрагентів про зміну реквізитів у чинних договорах, виготовлення нової печатки, бланків тощо.

Водночас законодавство не встановлює граничних термінів для зміни відомостей щодо місцезнаходження, а отже, суб’єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович