06.04.2023 13:27
Просмотров: 379

Ізюмський район: у село, через яке проходила лінія фронту, повертають світло

Ізюмський район: у село, через яке проходила лінія фронту, повертають світло

У с. Байрак Ізюмського району, яке було знеструмлене з березня минулого року, заживлено перших споживачів. За словами енергетиків, пошкодження тут були надзвичайні, адже під час окупації російські агресори використовували опори лінії електропередачі для укріплення вогневих позицій в населеному пункті.

“Внаслідок інтенсивних бойових дій енергетичне обладнання зазнало значних пошкоджень. До того ж, рашисти перегороджували залізобетонними опорами дороги, а іншу частину пускали на будівництво бліндажів. Тому електричну мережу в с. Байрак довелося відновлювати практично з нуля”, – розповів начальник Балаклійського району електричних мереж Олексій Вишняков.

Ремонтні роботи ускладнювалися великою кількістю вибухових предметів та складним рельєфом місцевості. Про останнє говорить навіть назва села Байрак — балка, яка поросла травою. Встановити на схилах з непросохлою землею важку спецтехніку було вкрай важко.

Олексій Вишняков каже, що наразі заживили перші з понад ста будинків. У селі залишилася приблизно третина мешканців. Однак з появою електрики сюди вже почали повертатися люди, тому підключати планується в першу чергу заселені домівки.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович