06.04.2023 15:32
Просмотров: 1214

Реєстрація учасників НМТ стартувала

Реєстрація учасників НМТ стартувала

Цього року національний мультипредметний тест відбуватиметься вдруге – як альтернатива ЗНО у зв’язку з повномасштабною збройною агресією з боку росії.

Реєстрація учасників НМТ стартувала 3 квітня і триватиме до 3 травня 2023 року.

Під час брифінгу 6 квітня директор Департаменту науки і освіти ХОВА Олексій Литвинов і директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко розповіли про особливості проведення НМТ в регіоні.

«Загалом цього року очікуємо трохи більше 20 тисяч випускників із закладів загальної середньої освіти та інших установ. Вони є потенційними учасниками НМТ і матимуть можливість вступити до інших закладів освіти. Більш ніж половина цих учнів наразі перебуває у межах Харківської області», – зазначив директор Департаменту науки і освіти Харківської ОВА.

Олексій Литвинов додав, що наразі в області напрацьовують мережу тимчасових екзаменаційних центрів.

«Пропозиції будуть винесені на розгляд начальнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову і він ухвалить рішення – в яких населених пунктах буде проводитися тестування. Наприклад, майже рік адміністрація забезпечувала заклади освіти, в яких може відбуватися тестування, електрогенераторами, пальним і Старлінками. Це потрібно, аби з честю пройти цю кампанію», – сказав Олексій Литвинов.

Передбачено проведення двох сесій НМТ: основної і додаткової. Основна проходитиме 5-23 червня, додаткова – 11-24 липня. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

Олександр Сидоренко зауважив, що відмінність цьогорічного НМТ від минулого року полягає в тому, що винесено три предмети замість чотирьох. Українська мова і математика є обов’язковими для всіх абітурієнтів, а третій предмет учасник обирає самостійно. До того ж Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення цього року не включати географію до предметів національного мультитесту. 

На вибір пропонуються такі предмети: історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія та фізика.

«Після перших днів реєстрації на НМТ безальтернативним лідером за кількістю обраних тестувань є історія України. Ще однією відмінністю цьогоріч є тривалість тесту – на його проведення відводиться 180 хвилин замість 120. Передбачається, що розподіл часу на кожен предмет становитиме одну годину, але кожен учасник зможе самостійно розподілити час на тестуванні», – зауважив Олександр Сидоренко.

Щоб отримати мінімальну позитивну оцінку – 100 балів – потрібно буде набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів.

Окрім цього, НМТ можна буде скласти за кордоном. Нині вже понад 20 країн підтвердили проведення основної сесії.

Джерело: ХОВА

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович