13.04.2023 13:49
Просмотров: 709

Восени інтенсивність ракетних ударів рашистів може зрости, – Генштаб ЗСУ

Восени інтенсивність ракетних ударів рашистів може зрости, – Генштаб ЗСУ

Росія вирішила налагодити випуск крилатих ракет, запаси яких сильно виснажилися за осінь-зиму.

У росії планують розгорнути серійне виробництво крилатих ракет Х-50. Ймовірно, ворог планує нову кампанію масованих ракетних ударів по Україні. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громова на брифінгу, пише УНІАН.

“За наявними даними, в червні цього року рф планує приступити до серійного виробництва стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дозволить Кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни”, – розповів Громов.

Крім того, за українськими даними, з початку повномасштабної фази війни росія витратила вже близько половини своїх зенітних ракет дальнього радіусу дії – не менше 8 тисяч. 

Українські військові аналітики вважають, що в середньостроковій перспективі росія не зможе заповнити ці втрати. А це вже поставить під питання обороноздатність росії на Далекому Сході і на кордоні з країнами НАТО.

Російська кампанія масованих ракетних атак по Україні

З 10 жовтня 2022 року російська армія перейшла до нової стратегії війни. Замість нанесення ударів по військових об’єктах, росія почала наносити масовані ракетні і дронові удари по об’єктах енергетики України з метою залишити країну без комунальної інфраструктури в розпал зими.

Після серії масованих ракетних ударів українській енергосистемі було завдано значної шкоди, що призвело до вимушених віялових відключень. Особливо важка ситуація склалася в Києві до середини зими.

Однак якщо спочатку росіяни використовували близько сотні ракет в одному залпі, то вже до кінця грудня з кожним новим обстрілом кількість випущених ракет почала зменшуватися. У лютому росія практично відмовилася від цієї стратегії, повернувшись до точкових ударів невеликою кількістю ракет.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович