17.04.2023 18:00
Просмотров: 366

Харківські рятувальники отримали нові мікроавтобуси з Німеччини

Харківські рятувальники отримали нові мікроавтобуси з Німеччини

Сьогодні харківські рятувальники отримали 5 нових мікроавтобусів з Німеччини. Техніку використовуватимуть не лише для виконання завдань за призначенням, але для евакуації цивільного населення з зони бойових дій.

Отримати транспорт вдалося завдяки співпраці начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, керівництва ГУ ДСНС в Харківській області, посла Німеччини в Україні Анки Фельдгузен та почесної консулки Федеративної Республіки Німеччина у Харкові Тетяни Гавриш, повідомляє ХОВА.

«Ми щиро вдячні за цю надважливу допомогу. Загалом ці автобуси можуть вмістити 40 осіб, а також гуманітарні вантажі. Це ще один приклад Міжнародної підтримки та співпраці», – зазначив Олег Синєгубов.

Автівки придбали коштом Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини та за сприяння Федерального агентства з технічної допомоги Німеччини. Відомства допомагають рятувальникам Харківщини з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів. Раніше бійцям ДСНС передавали спецавтівки, генератори та автоцистерни.

«Виникла потреба пасажирського транспорту. Тоді я звернулась до посла пані Анки Фельдгузен. Її реакція була миттєвою. За 2 тижні ми вже мали рішення про ці 5 автобусів. 3 з яких пасажирські, 2 з яких комбіновані. І фактично, від запиту до передачі пройшло 1,5 місяці. Це дуже швидко», – розповіла почесна консулка Федеративної Республіки Німеччина у Харкові Тетяна Гавриш.

У ДСНС зазначають, що більша частина саме логістичної техніки постраждала від обстрілів з боку окупантів.

«Щиро дякуємо за таку підтримку начальнику Харківської ОВА та німецьким партнерам. Такий транспорт вкрай необхідний для роботи на деокупованих територіях», – підкреслив начальник ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович