24.04.2023 16:02
Просмотров: 540

Намагалися дати хабар прикордонникам: викрито четверо українців

Намагалися дати хабар прикордонникам: викрито четверо українців

Цими вихідними на Закарпатті четверо наших співвітчизників спробували вирішити питання із прикордонниками за допомогою хабарів.

Зокрема 1000 доларів США за безперешкодний перетин держрубежу запропонував прикордонникам в пункті пропуску «Тиса» водій легковика «Renault» української реєстрації. Він сподівався, що за хабар його пасажиру дозволять виїхати до Угорщини попри сфальшовані документи. 25-річний хмельничанин надав на контроль витяг з розпорядження ОВА, відповідно до якого він прямував як волонтер за позашляховиком для потреб ЗСУ. Втім, у ході перевірки документів прикордонники встановили, що вони підроблені.

Ще двоє хабародавців намагалися підкупити прикордонників в пункті пропуску «Малий Березний». Під час паспортного контролю правоохоронці відмовили чоловікам у пропуску через те, що ті не мали необхідних документів, які б дозволили їм виїзд за межі України у період дії воєнного стану. Тож правопорушники, обидва закарпатці, сподівалися «вплинути» на рішення прикордонників за допомогою хабарів у розмірі 400 доларів США та 50 євро.

Крім того, у пункті пропуску «Ужгород» жителька Закарпаття замість документів, які б підтверджували законність виїзду її чоловіка за кордон, вклала у паспорт 300 доларів США.  Як результат, проблем у подружжя побільшало. Чоловікові у пропуску відмовили, а його дружині довелося надавати пояснення у відділку Нацполіції.

У всіх випадках прикордонники направили до Нацполіції повідомлення про виявлення ознак правопорушень, відповідальність за які передбачена ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Окрім того, у діях хмельничанина вбачаються ознаки правопорушення за ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович