24.04.2023 16:40
Просмотров: 625

Працювала на ворога: в Ізюмському районі викрито колаборантку

Працювала на ворога: в Ізюмському районі викрито колаборантку

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області керівник обласної прокуратури повідомив про підозру депутатці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Як повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, черговою поплічницею російських загарбників виявилась депутатка Борівської селищної ради Ізюмського району Харківської області VIII скликання. 

Під час окупації села Підвисоке Ізюмського району жінка добровільно погодилась працювати на ворогів. Вона обійняла посаду «помощника начальника Боровского ТУ ВГА Изюмского района Харьковской области (с. Подвысокое)». Фактично жінка стала «старостою» вказаного села.

Колаборантка брала участь у нарадах керівників відділів окупаційної влади, наймала на роботу працівників, збирала та формувала списки місцевих мешканців, які у подальшому передавала новій «владі».

Правоохоронці викрили депутатку. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить СВ Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області спільно зі слідчими СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович