05.05.2023 18:56
Просмотров: 407

Знайшлись 13 мільйонів: мер Одеси вийшов з СІЗО під заставу, – ЗМІ

Знайшлись 13 мільйонів: мер Одеси вийшов з СІЗО під заставу, – ЗМІ

За міського голову Одеси Геннадія Труханова внесли заставу, він вийшов із СІЗО.

Про це повідомляють джерела Слово і Діло.

Сума застави складає 13,42 млн грн.

На нього поклали такі обов’язки:

прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі території України без дозволу суду;повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи;утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду;здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, 4 травня Вищий антикорупційний суд узяв під варту міського голову Одеси Геннадія Труханова у справі про розтрату понад 92 млн грн під час придбання адміністративної будівлі збанкрутілого заводу «Краян».

За версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович