22.06.2023 22:19
Просмотров: 408

Рада міністрів ЄС повідомила про оцінку вступу України в Євросоюз

Рада міністрів ЄС  повідомила про оцінку вступу України  в Євросоюз

Рада ЄС за пропозицією Європейської комісії визначила сім кроків, які Україна має здійснити як пріоритетні у своїй заявці на членство в Євросоюзі. На сьогодні з цих семи кроків виконано два — реформа судової системи зі створенням Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також узгодження законодавства про ЗМІ з європейським, повідомляє Суспільне.

Про це заявив Європейський комісар з питань розширення Олівер Варгеї наприкінці неформальної Ради міністрів ЄС із загальних справ у Стокгольмі, повідомляє SVT Play.

“На сьогодні з цих семи кроків виконано два: реформа судової системи зі створенням Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів, які вже працюють, з процесом відбору на основі заслуг, а також приведення законодавства про ЗМІ у повну відповідність до європейської директиви. Це кроки два і шість”, — сказав Олівер Варгеї.

Водночас Єврокомісар зазначив, що Україна досягла значного прогресу щодо реформи Конституційного суду, а саме — “виконала більш ніж половину необхідної роботи”.

“Досягнуто значного прогресу, (тобто виконано більш ніж половина необхідної роботи — ред.) щодо Конституційного суду, який був першим пріоритетом. У першому читанні був прийнятий необхідний закон, який встановлює надійний процес, але ще рано робити висновки, оскільки друге читання має відбутися 24 червня, і до нього ще можуть бути внесені поправки”, — пояснив він.

Олівер Варгеї також додав, що певного прогресу було досягнуто в інших чотирьох кроках.

“З іншого боку, певний прогрес був досягнутий, (тобто менше половини необхідної роботи — ред.) в інших чотирьох кроках: боротьба з корупцією, боротьба з відмиванням грошей, деолігархізація та національні меншини”, — сказав Єврокомісар з питань розширення Олівер Варгеї.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович