11.12.2019 07:52
Просмотров: 1445

7 звичних закусок, які варто прибрати зі святкового столу

7 звичних закусок, які варто прибрати зі святкового столу

У більшості випадків свята супроводжують застіллям з алкоголем і рясною їжею. Але чи всякі продукти безпечні в поєднанні з алкоголем?
Ми, опираючись на дослідження і рекомендації лікарів, склали список з семи звичних нам «закусок», які краще прибрати з святкового столу — виключно здоров’я заради!

Мариновані гриби і огірки

Мариновані овочі дають занадто сильне навантаження на нирки і печінку, і без того перевантажену алкоголем. Огірки, гриби, помідори порушують водно-сольовий баланс організму, посилюючи зневоднення, яке провокує алкоголь — і вранці вам буде дуже, дуже недобре. Краще віддайте перевагу традиційним солоним огірочкам – і смачно, і корисно!

Шашлик

На жаль, ніщо так погано не поєднується з міцним алкоголем, як жирне смажене м’ясо. По-перше, воно підсилює дію алкоголю: сп’яніння настає швидше, тримається довше, а проходить повільніше.

По-друге, жирний шашлик посилює навантаження на жовчний міхур, шлунок і печінку — і навіть якщо у вас ніколи не було проблем з цими органами, на ранок ви можете відчути нудоту або навіть біль.

Краще віддавайте перевагу відвареному або запеченому м’ясу, а для шашлику вибирайте легке червоне вино — як роблять в Грузії!

Гострі закуски

Ще одна погана ідея: в поєднанні з горілкою гострий перчик або аджика можуть забезпечити вам справжнісінький опік стравоходу. Повірте, це боляче, довго заживає і може викликати серйозні неполадки з травним трактом. Крім того, гостра їжа посилює дію алкоголю — не найкорисніша її властивість.

Свіжі помідори

Свіжі овочі та ще прямо з грядки — здавалося б, що може бути краще для застілля? На жаль, як стверджують лікарі — все, що завгодно. У поєднанні з горілкою помідори можуть чинити сильний негативний вплив на стінки шлунка і забезпечити вам здуття живота або навіть нетравлення. Воно вам треба?

Шоколад

Закушувати алкоголь шоколадом і цукерками — це не тільки вульгарність, але і серйозна небезпека для здоров’я. Проблема в тому, що шоколад може заблокувати дію підшлункової залози, і без того перевантаженої алкоголем — у найгіршому випадку це може привести до нападу панкреатиту.

Фрукти

Не всі, на щастя, але ось від дині, кавуна і винограду краще відмовитися. Справа в тому, що занадто солодкі фрукти забезпечать вам різкий сплеск інсуліну в крові (а це завжди небезпечно), швидке сп’яніння і особливо важке похмілля.

Торти і тістечка

Та ж історія, що і з фруктами: організм в першу чергу буде переробляти саме солодощі, так як завжди потребує глюкози. В результаті дія алкоголю буде особливо сильною і жорсткою – навряд чи вам це сподобається.

Источник: ukrhealth.net/

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович