25.11.2021 10:51
Просмотров: 841

Фахівці перерахували корисні продукти при високому холестерині та для здоров’я серця

Фахівці перерахували корисні продукти при високому холестерині та для здоров’я серця

Вівсянка, авокадо та інші продукти можуть покращити показники холестерину у крові. А включення до раціону риби та горіхів допоможе зберегти здоров’я серця

Фахівці Клініки Мейо (Mayo Clinic) перерахували продукти, які слід включити до свого раціону.

Вівсянка та продукти з високим вмістом клітковини

Вівсянка містить розчинну клітковину, яка знижує рівень «поганого» холестерину. Розчинна клітковина також є у квасолі, брюссельській капусті, яблуках та грушах.

Риба та жирні кислоти омега-3

Жирна риба містить найвищий рівень омега-3. Вона допомагає знизити рівень тригліцеридів у крові та артеріальний тиск, а також зменшує ризик утворення тромбів. Жирні кислоти омега-3 не впливають безпосередньо на рівень холестерину. Однак через інші корисні властивості цих кислот медики рекомендують вживати як мінімум дві порції риби на тиждень.

Найвищий рівень омега-3 жирних кислот міститься в:

— скумбрії;
— оселедця;
— тунець;
— лососі;
— форелі.

Грецькі горіхи

У людей із серцевим нападом в анамнезі дієта з додаванням волоських горіхів може знизити ризик ускладнень, пов’язаних із серцем. Всі горіхи калорійні, тому зловживати не рекомендується. Горіхи можна додати в салат або їсти як закуску.

Авокадо

Авокадо – потужне джерело поживних речовин та мононенасичених жирних кислот. Дослідження показують, що додавання до раціону авокадо може покращити рівень холестерину у людей з надмірною вагою або ожирінням.

Інші зміни у раціоні

Щоб отримати максимальну користь від перерахованих продуктів, необхідно внести інші зміни як до раціону, так і в спосіб життя. Одна з найкорисніших змін – обмеження вживання насичених та трансжирів, які підвищують загальний рівень холестерину.

Насичені жири містяться у м’ясі, олії, сирі, жирних молочних продуктах. А трансжири часто присутні у печиві, крекерах та тістечках.
Источник:  Новости Ю

 

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: питание

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович