31.10.2021 06:22
Просмотров: 643

Голосування на виборах під час карантину: поради від МОЗ

Голосування на виборах під час карантину: поради від МОЗ

У неділю, 31 жовтня, відбудуться проміжні вибори народних депутатів на двох округах та вибори міського голови Харкова. Вибори народних депутатів пройдуть у Херсонській області, в якій встановили червоний рівень епіднебезпеки та на Черкащині, де також зростає рівень захворюваності на COVID-19.

Зважаючи на стрімке поширення коронавірусної хвороби, Міністерство охорони здоров’я нагадує про те, як безпечно взяти участь у голосуванні, не наражаючи ні себе, ні інших на небезпеку інфікуватись COVID-19.

Відповідні норми можна знайти у Порядку здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведенні виборів. У першу чергу вони стосуються членів комісії, які проводять вибори.

Важливо, що громадянам варто йти на дільницю лише за відсутності будь-яких симптомів ГРВІ. Також обов’язково використовуйте захисну маску, яка має повністю закривати ніс та рот. Дотримуйтесь дистанції з іншими громадянами не менше 1 метра.

МОЗ радить виборцям взяти із собою особисту ручку та антисептик. Перед входом та після виходу із дільниці обробіть руки антисептичним засобом.

Окрім того, не йдіть у приміщення для голосування разом із дітьми.

Не передавайте паспорт в руки членам виборчої комісії, самостійно перегортайте сторінки паспорту, щоб члени комісії з ним ознайомились.

Із документів з собою треба брати лише паспорт громадянина України. Жодних документів про щеплення або негативний тест на COVID-19 брати не потрібно. Порядок проведення виборів не передбачає перевірку у громадян COVID-сертифікатів або ж результатів тестування.

Пам’ятайте, в умовах пандемії, пріоритетом має бути збереження власного життя та здоров’я. І саме вакцинація є ефективним методом захисту від тяжких наслідків COVID-19.

Інструкцію для членів комісії можна знайти за посиланням ttps://bit.ly/3CqzgzH

Выборы мэра. Для голосования нужен только паспорт – заявление Харьковского горсовета

Об этом сообщается в заявлении Харьковского горсовета, размещенном пресс-службой на официальном сайте горсовета.

“Согласно украинскому законодательству, никаких документов для голосования, кроме паспорта гражданина, не нужно. Городской совет разделяет мнение сторонних наблюдателей, что заявление народного депутата Михаила Радуцкого о том, что на избирательные участки не будут пускать без сертификатов вакцинации или тестов на коронавирус, является провокацией и направлено на срыв выборов в Харькове”, – говорится в заявлении.

Городской совет призывает харьковчан не верить слухам и прийти завтра на выборы, чтобы отдать голос за своего кандидата. Для этого нужен только один документ – паспорт

Источники: moz.gov.ua, objectiv.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович