01.10.2021 11:12
Просмотров: 1011

Лікарка назвала чай, який може нашкодити здоров’ю

Лікарка назвала чай, який може нашкодити здоров’ю

Гарячий чай в холодну пору року вважається універсальним засобом, щоб підбадьоритися та зігрітися. Але ось захоплюватися таким напоєм може бути небезпечно для здоров’я.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповіла лікар-дієтолог-гастроентеролог, кандидат медичних наук Маргарита Арзуманян в інтерв’ю для радіо Sputnik.

Фахівчиня пояснила, що занадто висока температура чаю дуже шкідлива, оскільки може пошкодити стравохід і гортань. Попри на те, що гарячий чай вважається відмінним способом зігрітися, пити його потрібно трохи остиглим. Регулярне пошкодження та опіки стравоходу і гортані небезпечні, бо можуть викликати інші, більш небезпечні порушення.

Коментар: Краще, якщо чай співвідноситься з температурою тіла. Він може бути трохи гарячіше, 40 градусів, але окріп пити не варто однозначно. Я б порекомендувала почекати хвилин п’ять, щоб не було палючого відчуття“, – пояснила лікарка.

Вона зазначила, що в зігріваючий чай потрібно додавати трави: чебрець, сушені яблука, скоринки апельсина і корицю. І варто пам’ятати про те, що зігріваючий ефект будь-якого чаю носить тільки психологічний характер.

Коментар: Чай зігріває в момент: рот відчуває температуру, нам здається, що ми зігрілися, в шлунку ми температуру не відчуваємо. Це скоріше психологічний ефект“, – підкреслила експертка.

Також варто восени пити чай з каркаде. Цей напій з суданської троянди містить антоціани, які зміцнюють стінки кровоносних судин. Такий чай складається з вітамінів і органічних кислот, які сприяють поліпшенню загального стану організму. Чай з каркаде зміцнює імунітет і знижує ризик розвитку респіраторних захворювань.

Однак чай з каркаде потрібно вживати в помірних кількостях, тому, що кислота може впливати на руйнування емалі зубів.

Источник: chasdiy.org/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: питание

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович