02.01.2019 08:39
Просмотров: 1047

Нульовий ефект: Супрун розкритикувала лайфхак проти похмілля

Нульовий ефект: Супрун розкритикувала лайфхак проти похмілля

Головний лікар України навела три поради – як насправді зменшити негативний ефект від "веселих свят"

В.о. міністра охорони здоров'я розкритикувала один з поширених серед українців лайфхаків, як вберегтися від похмілля в період свят – з'їсти жменю активованого вугілля перед тим як пити або одразу після вживання алкоголю.

Ідея, що вугілля може зв'язуватися з алкоголем і перешкодити його потраплянню в кров, може й виглядає логічно, проте не має жодних наукових доказів за собою, – пише на своїй сторінці у Facebook чільниця МОЗ.

"Є невелике клінічне дослідження, яке навпаки – вказує на відсутність будь-якого ефекту. Учасники дослідження двічі вживали однакову дозу етанолу. Перед другим разом вони прийняли 24 таблетки (понад 2 блістера) активованого вугілля. Цікаво, що після вживання активованого вугілля, концентрація алкоголю в крові залишилася така сама, як і без нього. Тобто, по-суті, вживання вугілля нічого не змінює", – зазначає Супрун.

За її словами, заїдати алкоголь купою активованого вугілля неефективно, тому що алкоголь дуже швидко всмоктується у шлунку, та й взагалі – вугілля його не адсорбує. Втім, існують більш дієві способи, як можна зменшити шкоду від хмільних напоїв:

  • Пийте воду. Алкоголь має сечогінний ефект, тому поповнювати водний баланс необхідно. Пиття води допоможе уникнути дегідратації та потенційно зменшити кількість випитого алкоголю.
  • Не випивайте на голодний шлунок. Вуглеводна їжа найкраще допоможе зменшити інтоксикацію організму – якщо порівнювати із білковою.
  • Не варто змішувати алкоголь з газованими напоями. У поєднанні з ними він швидше всмоктується в кров, тому можна й швидше сп'яніти. Кращий варіант – поєднати з фруктовими соками чи водою

Источник: www.5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович