15.01.2019 09:19
Просмотров: 1131

Рідкісне захворювання: у Китаї дівчина перестала чути чоловічі голоси

Рідкісне захворювання: у Китаї дівчина перестала чути чоловічі голоси

У Північній Америці мешкає близько трьох тисяч людей зі схожою проблемою

Мешканці Китаю діагностували рідкісний вид глухоти – вона не чує чоловічі голоси. Сталося це з жінкою із міста Сяминь, що на східному узбережжі Китаю. Про це пише "Новое Время".

Повідомляється, що після тривалого дзвону у вухах і нудоти пацієнтці діагностували низькочастотну глухоту. Отоларинголог зробила такий висновок, оскільки помітила, що жінка чує її голос, але не чує голос іншого пацієнта-чоловіка.

Відомо, що низькочастотна глухота – це один із видів нейросенсорної глухоти, для якої характерна втрата слухового сприйняття низькочастотних звуків, враховуючи звичайні чоловічі голоси. Таке захворювання дуже рідкісне, оскільки внутрішня частина вушної раковини, яка вловлює низькі частоти, досить добре захищена. Набагато частіше страждають рецептори, що відповідають за високі частоти, тому більш поширена глухота на дитячі голоси та інші високі звуки.

Видання пише, що в CША та Канаді (із загальним населенням понад 360 млн) низькочастотної глухотою страждають близько трьох тисяч людей. Для них це може бути неприємне і навіть небезпечне захворювання, оскільки люди перестають чути голоси з телефонної трубки, шум побутової техніки, грім або звук машини, що наближається.

Фахівці розповідають, що слух можна відновити, якщо звернутися з симптомами до лікаря протягом перших 48 годин. Пацієнтці з Китаю пообіцяли відновлення після тимчасового відпочинку, адже, ймовірно, вона втратила слух через стреси і недостатню кількість сну.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович