10.09.2020 06:53
Просмотров: 1134

Вчені назвали 5 функцій, які мозок виконує під час сну

Вчені назвали 5 функцій, які мозок виконує під час сну

Чим же займається мозок уві сні.

Необхідність щодня спати цілу третину доби повинна бути обґрунтована, чи не так?

Приймає рішення

Мозок більш ніж здатний приймати рішення під час сну. Учасників дослідження просили сортувати слова на дві категорії натисканням кнопки, причому під час випробувань дозволялося заснути. Однак експеримент продовжився і в сні — мозок учасників був здатний приймати рішення навіть після того, як організм поринав у сон, інформує Ukr.Media.

Сортує спогади

Уві сні мозок обробляє нові спогади, перевіряє зв’язки зі старими і сортує пам’ять так, щоб людина не забувала потрібні моменти. За словами доктора Метью Уокера з Каліфорнійського університету, якщо людина займається фортепіано після здорового сну і в наступну ніч спить ще вісім годин, то пройдене на уроці відтворюється ним на 20-30% краще, ніж при перевірці знань відразу ж після закінчення занять.

Створює асоціації

Під час сну мозок будує асоціативні зв’язки між, здавалося б, не пов’язаними між собою речами. Це може призвести до появи незвичайних ідей або поглибленого розуміння навколишнього світу. Тому оригінальні ідеї, які інколи несподівано виникають в голові, не такі вже й спонтанні.

Позбавляється від токсинів

Серія досліджень показує, що уві сні мозок мишей очищається від нейродегенеративних клітин і токсинів, збільшення концентрації яких може призвести до розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Навчається фізичній праці

Під час фази швидкого сну нова інформація про рухову функцію організму передається з кори головного мозку, яка відповідає у тому числі за моторику, в скроневу долю. Це допомагає нам «осмислювати» і ефективніше виконувати завдання, що стосуються фізичної активності.

Источник: aspekty.net/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: мозг, сон

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович