07.12.2021 10:14
Просмотров: 733

Вітамін радості: чому лікарі радять їсти гіркий шоколад щодня

Вітамін радості: чому лікарі радять їсти гіркий шоколад щодня

Дієтолог розповіла, що буде, якщо щодня їсти гіркий шоколад

Смачна звичка

Всі жителі планети Земля поділяються на дві категорії: тих, хто не любить солодке, і тих, хто не може й дня прожити, щоб не порадувати себе чимось смачним. Проте лікарі (від кардіологів до стоматологів) часто лякають, що така звичка не найкраще позначиться на здоров'ї людини: зіпсуються зуби, з'являться прищі на шкірі, може погіршитися робота органів шлунково-кишкового тракту та ін.

І ось, нарешті, гарна новина: натуральний гіркий шоколад можна і потрібно їсти щодня!

Суцільна користь

Як розповіла дієтолог Наталія Діденко , у шоколаді дуже багато користі. Але тільки в гіркому, де мало цукру та багато какао. Нагадаємо, що гірким вважається продукт, у якому не менше ніж 55 відсотків натурального какао.

Як нещодавно з'ясували вчені, шоколад – відмінний антидепресант: він угамовує смуток, проганяє тугу і допомагає організму перемагати депресію.

– Крім цього, смачний гіркий шоколад сприяє покращенню настрою, допомагає долати всі випробування та негаразди, а також заряджає бадьорістю. Це, мабуть, найприємніша властивість солодких ароматних плиток, - зазначила Діденко.

Відомо також, що гіркий шоколад знижує ризик виникнення інфарктів, інсультів та атеросклерозу. У цьому продукті допомагають ефірні олії, які містяться в ньому. Вони перешкоджають відкладенню холестерину на стінках судин.

Як зазначила дієтолог, темний гіркий шоколад, як вино і виноград, багатий на флавоноїди, що не дозволяють злипатися тромбоцитам.

– Цікаво, що у половинці плитки темного шоколаду їх така сама кількість, як у 5 чашках зеленого чаю та 6 яблуках, – додала лікар.

Однак для досягнення лікувального ефекту шоколад плитками не варто. Корисною буде щоденна доза – не більше 30 г шоколаду на добу.

Источник: zdorovia.com.ua/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: питание

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович