04.12.2019 07:30
Просмотров: 1533

У Харкові створили спеціальний шолом, що лікує ветеранів АТО від контузії (ВІДЕО)

У Харкові створили спеціальний шолом, що лікує ветеранів АТО від контузії (ВІДЕО)

Це пристрій для лікування наслідків контузії та вгамування гострого головного болю. Його розробили харківські вчені Микола Посохов та Анатолій Коробов. Винахід назвали на честь творців “шолом Коробова-Посохова”.

Микола Посохов, співрозробник шолому

Вначале это были лазеры. Было лазерное внутривенное облучение крови, было наружное лазерное облучение, различные матричные методики, и т.д. Однажды, когда не было возможности провести пациентам лазерную терапию, им применялась светодиодная терапия. Но эффект оказался лучше, чем после применения лазерной.

Тому, через декілька років вчені вирішили вдосконалити шолом. Зокрема, лазерне опромінення змінили на світлодіодне. Тепер пристрій забезпечує більш ефективне лікування різних областей голови: тім’яної, лобної, потиличної та скроневої, розповідає Микола Посохов.

Вікторія Яковенко, кореспондентка

Просто зараз нам покажуть, як лікують шоломом. Цей чоловік ветеран АТО і до початку процедур не міг розмовляти. Сьогодні він приходить сюди вже втретє.

Дмитро Барашков у дві тисячі п’ятнадцятому пішов добровольцем на фронт. Через два роки чоловік отримав контузію. Після чого, звернувся до Миколи Посохова за допомогою.

Дмитро Барашков, ветеран АТО

Тепло чувствую. Голову греет. Уже разговариваю, меньше заикаюсь, минимум головной боли теперь.

Боєць штурмового батальйону «Айдар» Андрій Кольчук також спробував на собі лікування шоломом. В Інститут неврології воїн потрапив взимку дві тисячі чотирнадцятого із травмою хребта та сильною контузією. Він вживав знеболюючі препарати, проте це не надто допомогало, його самопочуття покращив шолом, каже чоловік.

Андрій Кольчук, ветеран АТО

Уменьшились головные боли, это значительно. Это то, что чувствуется больше всего. Они были практически постоянными. Они были до острого, до критического состояния, вплоть до рвоты и почти потери сознания. Пройдя курс этот, я на себе почувствовал, что действительно стало легче.

Вчені кажуть: пристрій може використовуватися для комплексної терапії разом з ліками. Однак поки в наявності є тільки один шолом.

Источник: objectiv.tv

Автор: Вікторія Яковенко

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович