12.04.2021 07:26
Просмотров: 853

У Китаї вперше визнали недостатню ефективність своїх вакцин

У Китаї вперше визнали недостатню ефективність своїх вакцин

За словами китайського медичного чиновника, розглядається питання комбінації окремих вакцин. Цей експерт також закликав врахувати переваги західних вакцин, створених за технологією мРНК.

Голова Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Гао Фу визнав, що ефективність китайських вакцин від коронавірусу низька, тож, мабуть, їх доведеться комбінувати, щоб підвищити ефект. Відповідну заяву високопоставлений китайський чиновник зробив у суботу, 10 квітня, на пресконференції в Ченду на південному заході країни.

За словами керівника Центру, розроблені в Китаї препарати від коронавірусу "не надають дуже високого рівня захисту". "Нині офіційно розглядається питання, чи слід нам використовувати вакцини різних технічних виробництв для процесу імунізації", - зазначив Гао Фу, якого цитує інформагенція AP.

Згідно з результатами клінічних випробувань у Бразилії, ефективність препарату китайської фармацевтичної компанії Sinovac Biotech Ltd. у запобіганні інфікуванню коронавірусом - на рівні в 50,4 відсотка. Водночас, за даними самої компанії, препарат запобігає тяжкому перебігу COVID-19 на 80 відсотків. Дві інші вакцини китайської корпорації Sinopharm демонструють ефективність в 79,3 і 72,5 відсотка. Відповідний показник вакцини китайського біофармацевтичного гіганта CanSino - 65 відсотків.

Використання іноземних препаратів для щеплень від коронавірусу в КНР поки не схвалили.

Переваги західних вакцин за технологією мРНК

"Всі повинні враховувати ті переваги, які вакцини мРНК (за технологією матричної РНК. - Ред.) можуть принести для людства, - зазначив у цьому зв'язку Гао Фу. - Ми повинні уважно стежити за цим, а не ігнорувати тільки тому, що у нас вже є кілька типів вакцин".

Як уточнив китайський чиновник, станом на 2 квітня дві дози вакцин від коронавірусу у країні отримали 34 мільйони осіб і ще близько 65 мільйонів - одну дозу. Населення Китаю перевищує 1,3 мільярда осіб.

Пропагандистська кампанія

Раніше китайські ЗМІ та блогери активно висловлювали сумніви в ефективності та безпеці вакцин, схвалених на Заході, повідомляє AP. Так, на адресу американської компанії Pfizer і її німецької партнерки BioNTech лунали звинувачення в тому, що ті нібито приховували небезпеку розробленого ними препарату. Відома ведуча одного з державних китайських телеканалів написала про це на своїй сторінці в Twitter.

У Китаї вперше визнали недостатню ефективність своїх вакцин

 

Попри це китайські фармконцерни через фірму Fosun Pharma закуповували компоненти для своїх вакцин саме у компаній BioNTech і Pfizer.

Українців вакцинуватимуть препаратом Sinovac

Нагадаємо, 25 березня до Києва прибула партія у 215 тисяч доз (із запланованих 1,9 мільйона доз) вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Вакцину закуплено держкоштом. За інформацією ЗМІ, вакцину замовила компанія "Лекхім", в якій стверджують, що випробування CoronaVac у Туреччині показали 83,5 відсотка її ефективності.

Міністерство охорони здоров'я України планує використовувати цю вакцину першою чергою для маломобільних груп населення похилого віку.

Источник: dw.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович