13.06.2021 08:23
Просмотров: 815

У США заборонили використовувати мільйони доз вакцини Johnson & Johnson

У США заборонили використовувати мільйони доз вакцини Johnson & Johnson

При цьому американський регулятор дозволив використання двох партій доз вакцини, виготовленої раніше на заводі у Балтиморі. Він ще має вирішити, чи дозволити відновити роботу цього заводу, який закрили у квітні.

Управління CША з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) дозволило використання двох партій вакцин компанії Johnson & Johnson і водночас заборонило використовувати інші партії цієї вакцини. Про це повідомляє пресслужба регулятора у п'ятницю, 11 червня, після огляду документів виробника. При цьому FDA не називає жодних цифр.

Повідомляється тільки, що всі ці вакцини виробили на заводі в американському місті Балтимор. У регуляторі додають, що наразі аналізують інші партії вакцини з цього заводу. Також FDA ще вирішує, чи авторизовувати самий завод як одного з офіційних виробників вакцини Johnson & Johnson.

Водночас видання New York Times повідомляє з посиланням на джерела, що FDA дозволило використовувати близько 10 мільйонів доз цієї вакцини, а заборонило - близько 60 мільйонів доз через їхнє можливе забруднення. Зазначається, що дозволені близько 10 мільйонів доз можна використовувати у США або експортувати в інші країни.

Нагадаємо, два місяці тому завод у Балтиморі закрили через побоювання про перехресне забруднення іншою вакциною, яку також виготовляли на цьому ж заводі.

До цього були повідомлення про побічні випадки у деяких щеплених цією вакциною людей у США. Американські органи охорони здоров'я призупинили вакцинацію цим препаратом та розслідували дані щодо утворення тромбів у осіб, які отримали цю вакцину.

Згодом використання цієї вакцини дозволили відновити. Її вкололи понад сімом мільйонам людей у США. При цьому, станом на квітень, було лише вісім повідомлень про випадки появи незвичних тромбів, пов'язаних з низьким рівнем тромбоцитів у крові, один з яких був летальним.

Вакцину визнали безпечною і у ЄС

Відповідне розслідування провело і Європейське агентство з лікарських засобів (EMA). 20 квітня у агентстві також дійшли висновку, що переваги використання препарату Johnson & Johnson перевищують можливі ризики.

При цьому у EMA визнали існування "можливого зв'язку" між вакциною та дуже рідкісними випадками утворення тромбів. Через це в агентстві зазначили, що до інформації про вакцину треба буде додати відповідне попередження.

Источник: dw.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович