24.09.2021 08:00
Просмотров: 840

Україна отримала ультрахолодові морозильники для вакцин від COVID-19 в межах COVAX

Україна отримала ультрахолодові морозильники для вакцин від COVID-19 в межах COVAX

Цього тижня в рамках ініціативи COVAX Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 3 морозильні камери для зберігання вакцини Pfizer від COVID-19 за ультранизьких температур.

Морозильні камери з діапазоном температур від -40°C до -86°C виробництва Vestfrost, Данія, будуть встановлені на складі ДП "УкрМедПостач" Міністерства охорони здоров'я України.

Закупівля додаткових ультрахолодових морозильників дозволяє збільшити потужності України щодо зберігання на національному рівні вакцини Pfizer, яка потребує наднизьких температурних умов від -60°C до -80°C.

«Найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже півмільйона доз вакцини Comirnaty від Pfizer-Biontech, отже, потребуємо більше обладнання для логістичних ланцюгів. Ультрахолодові морозильники для вакцини допоможуть нам надійно зберігати цю вакцину і захищати все більше українців від небезпечного COVID-19. Ми вдячні партнерам, які підтримують нас у цьому відповідальному процесі», — повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Надійний холодовий ланцюг критично важливий для того, щоб вакцини зберігали свою ефективність. Поява мРНК вакцин у контексті COVID спонукала багато країн оновити обладнання свого холодового ланцюга, щоб мати змогу працювати із новою технологією, яка вимагає ультранизьких температурних умов. У ЮНІСЕФ ми пишаємося тим, що можемо підтримати Україну у цьому оновленні, і хотіли б висловити вдячність партнерам і донорам у рамках COVAX, які роблять це можливим. Це дає змогу зберігати більший об’єм вакцин за наднизьких температур, забезпечуючи збереження їхньої дієвості для захисту людей в Україні від COVID-19 ", - сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Сахін.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Також, Україна продовжить отримувати вакцини від COVID-19 у рамках COVAX, безпрецедентної ініціативи глобальної солідарності задля забезпечення рівного доступу до вакцин від COVID-19 для всіх країн. На сьогодні, 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca) були доставлені в Україну в рамках COVAX.

Ініціатива COVAX спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великобританії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

Источник: moz.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович