19.04.2019 06:44
Просмотров: 1672

Здай кров – врятуй людину: харків’ян запрошують долучитися до акції (ВІДЕО)

Здай кров – врятуй людину: харків’ян запрошують долучитися до акції (ВІДЕО)

У Харкові вже другий рік діє громадська організація, яка привертає увагу людей до донорства.

Ігор Кульшан приєднався до волонтерського руху “Одна кров” у вересні минулого року. Зараз у Харкові до проекту залучили 210 добровольців. До волонтерів звертаються по допомогу люди із захворюваннями крові, а також бійці, які потребують переливання.

Ігор Кульшан, керівник волонтерського руху “Одна кров” у Харкові

В нашей стране уже который год идет война и изначально этот проект был создан для того, чтобы обеспечивать кровью бойцов. Позже к нам начали поступать обращения людей, которые не имеют к этому никакого отношения, но им все также нужна кровь. Поэтому мы немного расширили свой спектр.

За словами Ігоря, в Україні є 22 філії їхньої волонтерської організації. За час існування проекту зібрано більше півтисячі літрів крові та врятовано понад 300 життів. За один раз добровольці здають у резерв 450 мл крові. Сергій Тамарін – командир спецпідрозділу “Схід” у ролі донора вперше.

Сергій Тамарін, донор

Я розумію велику необхідність мати кров, мати можливість допомагати, тому що це мабуть одне з найперших та найважливіших речовин, яка може врятувати життя. Тому для мене це важливо.

Серед донорів – Анастасія Ольховик. Дівчина навчає жінок самообороні. Розповідає: потреба в переливанні може з’явитися у кожної людини, тому й долучилася до волонтерської організації, аби мати змогу допомогти. Здає кров Анастасія вже в четвертий раз.

Анастасія Ольховик, донор

Я считаю, если у человека есть такая возможность, почему бы не помочь. Потому что, к сожалению, в наше нынешнее состояние у нас в стране не все хорошо и кровь всегда нужна, поэтому помимо больных, военных всегда есть какие-то ситуации, поэтому почему бы и нет?

У центрі служби крові розповідають, яких правил потрібно дотримуватися, аби стати донором. Жінки і чоловіки можуть здавати кров раз на два місяці, але не більше п’яти разів на рік.

Юрій Верховенко, завідувач відділом відбору донорів Харківського обласного центру служби крові

Краще кров здавати в першій половині дня підготовленій людині після відпочинку, після легкого сніданку – це чай, якість галети і потім можна приходити і здавати кров. Мати добрий настрій, тоді і кров краще.

З початку року за власним бажанням кров здали 70 представників волонтерського руху. Стати донором проекту “Одна кров” можна щонеділі у четвер та п’ятницю в обласному центрі служби крові.

Источник: objectiv.tv

Автор: Анна Шевченко

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович