07.06.2019 10:43
Просмотров: 955

Харківські школяри у день еколога співали разом з “співочими терасами”

День еколога 5 червня учні та учениці Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №122 відсвяткували в найзеленішому куточку області — Краснокутському дендропарку. Школа, відома своїми екологічними ініціативами та проектами, відправила вихованців на екскурсію до одного з найстаріших дендропарків України. Поїздку організували за підтримки Державної екологічної інспекції у Харківській області.

Харківські школяри у день еколога співали разом з “співочими терасами”

“День еколога є важливою датою, яка має постійно нагадувати кожному жителю області про значний природній потенціал Харківщини, — пояснює свою участь у проекті керівник Державної екологічної інспекції у Харківській області Євген Оберемок. — Дуже важливо ще з шкільних років наочно побачити, якими природні багатства має наша область і почати розвивати власну екологічну культуру”.

У Краснокутському дендропарку можна побачити не тільки рослини, притаманні Слобожанщині, але й екзотичні види, як, наприклад, лотоси, ліани, канадські ялини, барбариси, китайський ясен, віргінський ялівець, корабельне, олівцеве і навіть оцтове дерево. Найстарішим “мешканцем” серед них є сріблястий клен, який висадили на Харківщині канадці ще в 1805 році, невдовзі після заснування парку Іваном Каразіним — братом Василя Каразіна, засновника Харківського національного університету.

“Тут дуже красиво. Діти слухали лекцію, фотографувалися, дізнавалися різні легенди та факти, — розповідає про поїздку вчителька біології школи №122 Лариса Олійник. — А ще, звісно побігали досхочу”. За словами педагогині, школа послідовно виховує у дітей екологічну свідомість, звичку примножувати природні скарби. Наприклад, в цьому році школяри власноруч посадили 50 туй, ялівці, спіреї, айстри.

Про поїздку з вдячністю розповідає учень 8-Б класу Вадим Олексєєнко: “Я дуже люблю подорожувати, а тут ми не тільки розважалися, а ще й побували на дивовижних ”співочих терасах”. Співочі тераси — архітектурна пам’ятка у селі Городнє Краснокутського району. Це — фруктовий сад у формі амфітеатру, збудований наприкінці XIX століття на замовлення підприємця Павла Харитоненка. Зараз дерева тут не ростуть, а по дренажних трубах, які мали зрошувати тропічні дерева, віє вітер. Саме тому вони “співають”.

Харківські школяри у день еколога співали разом з “співочими терасами”

“Мені найбільше сподобалося співати з ними пісні, — каже Поліна Меняйло з 4 класу. — Я б сюди із задоволенням приїхала ще з батьками”.

Поїздка завершилась куштуванням смаколиків, спортивними іграми на свіжому повітрі та врученням на згадку вихованцям школи пам’ятних подарунків.

Довідка.

15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища (Днем еколога). Нагадаємо, що природньо-заповідний фонд Харківської області налічує 246 заповідних територій та об’єктів, серед яких національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, численні заказники, заповідні урочища та пам’ятки природи.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович