05.03.2023 15:20
Просмотров: 1104

За освітою педагог, а нині військовий

За освітою педагог, а нині військовий

За освітою він педагог, мав би навчати дітей, натомість – навчає підлеглих військовій справі, а нині – разом з бойовими товаришами безжально б’є ворога, який приніс стільки горя на українську землю.

Командир підрозділу на псевдо Мілан понад чотирнадцять років присвятив службі в прикордонному відомстві. Перший бойовий досвід отримав на Сході, виконуючи завдання в складі сил антитерористичної операції, а з 2019 року очолив новостворений підрозділ аеророзвідки. Пройшовши відповідну підготовку та отримавши кваліфікацію операторів БПЛА, відважні охоронці кордону виконують бойові завдання з виявлення та знищення сил противника, а їхньою особливою зброєю є металеві птахи.

«Ми – то сталеві очі наших військових і жодному окупанту від нас не сховатись, – говорить Мілан. Наше основне завдання – вивчити ділянку фронту, виявити ворожі цілі, передати їх побратимам-артилеристам, потім, в умовах реального часу, корегуючи вогонь, знищити ворога».

За останні кілька місяців, наші аеророзвідники виявили стратегічно важливі цілі ворога та в результаті злагоджених дій з артилерійським підрозділом, кількість знищених окупантів та техніки зростає з кожним днем.

«Кожний результативний політ – невеличка перемога, яка наближає нас до світлого майбутнього без війни», – розповідає прикордонник.

За особисту мужність і самовіддані дії виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України відважного охоронця кордону було нагороджено нагрудним знаком «Знак пошани» та відзнакою Міністерства Оборони України «За сприяння Збройним Силам України».

Джерело: ДПСУ

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович