17.12.2020 06:54
Просмотров: 1250

Адмінкорупція і незаконне рішення Харківської міської ради — Верховний суд задовольнив позов прокуратури

Адмінкорупція і незаконне рішення Харківської міської ради — Верховний суд задовольнив позов прокуратури

Завдяки послідовній та принциповій позиції органів прокуратури Верховним судом задоволено позов та скасовано рішення Харківської міської ради, ухвалене з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції».

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, встановлено, що депутат Харківської міської ради VII скликання, усупереч вимогам ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не вжив самостійного врегулювання реального конфлікту інтересів. Зазначений депутат під час сесії позитивно проголосував за рішення, на підставі якого збільшено площу запланованої для відведення товариству земельної ділянки майже у 5 разів, будучи засновником цього господарського товариства. Вказаним рішенням порушено права територіальної громади на раціональний та справедливий розподіл земель комунальної власності.

Постановою Дзержинського районного суду м. Харкова підтримано позицію Харківської місцевої прокуратури №1 — зазначеного чоловіка визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу.

У подальшому місцевою прокуратурою до суду направлено позов в інтересах держави про визнання незаконним та скасування відповідного рішення Харківської міської ради. Незважаючи на правомірність доводів прокурора, суди першої та апеляційної інстанцій відмовили в задоволенні цього позову.

Не погоджуючись із вказаними судовими рішеннями, прокурор оскаржив їх у касаційному порядку. Постановою касаційного адміністративного суду Верховного Суду від 12.11.2020 р. скасовано незаконні рішення судів попередніх інстанцій та ухвалено нове рішення, яким позов Харківської місцевої прокуратури № 1 задоволено у повному обсязі.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Источник: khar.gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович