18.08.2019 07:06
Просмотров: 1021

Арешт не того Гримчака та нова ухвала суду: юридична колізія у справі чиновника МІНТОТ набирає обертів

Арешт не того Гримчака та нова ухвала суду: юридична колізія у справі чиновника МІНТОТ набирає обертів

Допустили помилку в по батькові Юрія Гримчака і тепер адвокат Гримчака переконана, її підзахисний має вийти із СІЗО

Юридична колізія у справі Юрія Гримчака набирає обертів. Напередодні фігуранту справи про шахрайство в особливо великих розмірах обрали запобіжний захід. Однак, ухвала судді містить помилки. Зокрема, неправильно вказане повне ім'я підозрюваного та місце народження. Сьогодні неточності суддя виправила. Однак нова ухвала набуде чинності лише за 5 днів.

Адвокат Гримчака переконує, її підзахисний має вийти із СІЗО сьогодні о пів на 9 вечора. Прокурори іншої думки. Кажуть, ухвала, яку винесли напередодні чинна, Гримчак має залишатися під вартою. У ситуації розбирались наші кореспонденти.

П'ятниця. 18 година. В Деснянському районному суді Чернігова починають обирати запобіжний захід Юрію Гримчаку. Адвокат не розуміє, чому засідання відбувається не в Києві. Адже саме в столиці підозрювані у цій справі живуть, там їх затримали і там нібито були скоєні злочини.

"Тому що суддя просто підписує все, що їй привозять. Ви побачили ухвалу суду, їй підготовили ухвалу суду де навіть адвокат інший. Вони не перевірили це, бо вони не знали, хто прийде на клопотання", – заявляє адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

В обвинувачення інша відповідь. Кажуть: столичні суди зливають інформацію підозрюваним. Тому доводиться йти до регіональних.

"Рішенням заступника генерального. Він зазначив, що дійсно неефективне розслідування у місті Києві, тому було визначено саме цей орган", – каже прокурор Володимир Приходько.

Прокурори просять заставу в понад 12,5 мільйонів гривень. Кажуть: Гримчак може переховуватись. Зокрема, на окупованій території. Підозрюваний таку можливість категорично заперечує.

"У мене є сім'я, життя і все інше. Я не збираюся нікуди тікати. Я готовий сказати, що я буду в будь-який момент виконувати всі вимоги слідства", – говорить Гримчак.

Суддя зважає на доводи прокуратури і відправляє Гримчака за ґрати до 13 жовтня з можливістю внесення застави в 6 мільйонів гривень, тобто вдвічі менше, ніж просило обвинувачення. Але після оголошення стає зрозуміло, рішення стосується не того Гримчака, що перебуває в залі. Не Юрія Миколайовича, що народився в Донецьку, а Юрія Михайловича уродженця Дніпра.

Прокурори переконують, це технічна помилка: "Всі ми люди, подав документи безпосередньо на Гримчака. Його особа встановлювалась, надавалась його копія паспорта, тому всі матеріали, які зібрані і були в цьому клопотанні, мали відношення безпосередньо до Гримчака. Те, що там була помилка, технічна помилка, то вона буває, тому що і цифри, буває, помиляються, і по батькові помиляються. Але це не означає, що в нас відсутні ризики".

Суддя Наталія Лямзіна переходить до іншої зали, де запобіжний мають обирати іншому фігуранту справи Ігорю Овдієнку. Адвокат Тетяна Матяш заявляє їй відвід. Близько 11 вечора шукають іншого суддю який повинен розглянути це питання. Тим часом, Наталія Лямзіна каже журналістам, у помилці з Гримчаком винна прокуратура.

Вже зранку Гримчака повертають з ізолятора до суду. Суддя виносить нову ухвалу – про виправлення помилок. Обвинувачення та захист її трактують по-різному. Прокурори стверджують: попереднє рішення суду про заґратування Гримчака в силі. Адвокат наполягає: нова ухвала набере чинності лише через 5 днів. А стара – не про її підзахисного, тому підозрюваного мають звільнити. Прокурори натомість переконані, що Гримчак має залишатися під вартою.

Щодо Овдієнка, відвід Наталії Лямзіної не задовольнили. Вона й обиратиме запобіжний захід фігуранту.

Источник: 5.ua

Авторы: Вікторія Волошина, Ірина Шевченко, Едвард Белінський, "5 канал"

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: суд, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович