08.02.2020 09:06
Просмотров: 993

Авіакатастрофа в Ірані: Тегеран поки не планує передавати чорні скриньки і про компенсацію мовчить

Авіакатастрофа в Ірані: Тегеран поки не планує передавати чорні скриньки і про компенсацію мовчить

Іран розгляне варіант передачі самописців зі збитого лайнера закордонним фахівцям, якщо сама країна не зможе їх розшифрувати

Іран і надалі буде ділитися з Україною деталями розслідування збиття українського літака в небі над Тегераном. Про це повідомив посол Республіки в Україні Манучехр Мораді під час круглого столу.

З його слів, Іран розгляне варіант передачі самописців зі збитого лайнера закордонним фахівцям, якщо сама країна не зможе їх розшифрувати. Поки іранська сторона очікує на необхідні матеріали для роботи.

Під час круглого столу говорили і про виплати компенсацій родинам загиблих. Раніше президент Володимир Зеленський в інтерв'ю заявив, що офіційний Тегеран запропонував виплатити по 80 тисяч доларів сім'ям загиблих. Однак Україна з такою сумую не згодна і буде вимагати більших компенсацій.

Водночас, за словами посла Республіки, про жодні компенсації сторони ще не говорили і цифри не озвучили.

"Розслідування чорних скриньок не розглядається окремо від загального розслідування всіх матеріалів, бо все це треба робити в комплексі, для остаточного прийняття рішення з цього питання іранська сторона очікує на ті необхідні матеріали та предмети, які запросила від української сторони. Після того, як буде розглянуто можливість розшифрування записів чорних скриньок на території Ірану і у випадку, якщо виявиться, що їх не можна розшифрувати до кінця – їх буде передано на територію України або Франції", – повідомив посол.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович