23.09.2022 07:38
Просмотров: 418

Business Insider: росіяни купують авіаквитки в один бік по ціні престижного автомобіля

Business Insider: росіяни купують авіаквитки в один бік по ціні престижного автомобіля

Багато росіян, відчайдушно намагаючись уникнути відправки на війну в Україну після того, як президент Володимир Путін оголосив про «часткову мобілізацію» військових резервістів країни, намагаються втекти з країни.

Намагаючись уникнути розгортання, росіяни-втікачі стикаються з пробками на прикордонних переходах і квитками на літак, які або неймовірно дорогі, або просто розпродані. Кількість пошукових запитів у Google за російською фразою «як виїхати з Росії» різко зросла в країні, досягнувши піку близько 18:00 за місцевим часом у Москві.

Деякі авіаквитки на рейси в один кінець з Росії до країн, у яких дружні візи з Росією, як-от Туреччина та Грузія, розпродані , а інші коштують надзвичайно високо. Популярний російський веб-сайт Aviasales, який використовується для купівлі авіаквитків, зафіксував величезний сплеск пошукових запитів.

Спекулянти продають квитки в один бік за 25000 американських доларів.

Візуальний матеріал із сайту відстеження польотів Flightradar24 показує траєкторії польоту літаків, які вилітають із трьох аеропортів у Москві та одного в Санкт-Петербурзі в середу, чотирьох аеропортів, які входять до чотирьох найбільш завантажених аеропортів Росії. Літаки — багато з них турецьких авіаліній і російської чартерної служби Azur Air — можна було побачити в таких містах, як Стамбул (Туреччина), Баку (Азербайджан) і Ташкент (Узбекистан).

На деяких наземних пунктах пропуску, як-от між Росією та Грузією, у соціальних мережах поширюються відео, на яких видно затори та довгі черги автомобілів , коли люди намагаються покинути країну.

«Вхідний трафік на східному кордоні збільшився протягом ночі», — йдеться в заяві прикордонної служби Фінляндії в середу . «Порівняно з попередніми тижнями трафік збільшився, але його обсяг все ще невеликий порівняно з часом до пандемії. Наших ресурсів достатньо, ситуація під контролем».

На додаток до цього, нижня палата російського парламенту прийнялазаконодавствоцього тижня сказав, що солдати, які дезертують зі своїх підрозділів, можутьзагрожує до 10 роківу в'язниці — п'ятирічне збільшення від попередніх покарань. Законопроект також містить формулювання, яке вказує на те, що це суворе покарання також може застосовуватися до тих, хто ухиляється від призову на службу.

Рішення Путіна оголосити мобілізацію — призвати 300 000 резервістів із можливістю подальшої мобілізації — було політично ризикованим кроком, через який росіяни вже вийшли на вулиці, щоб висловити свою опозицію, навіть у той час, коли критика війни може призвести до до 15 років за гратами.

Понад 1400 було заарештовано під час антивоєнних демонстрацій по всій Росії в середу,за ОВД-Інфо, незалежна група моніторингу протестів, яка повідомила про цедеяким затриманим було вручено повісткиз'явитися до військкоматів.

Західні чиновники, а також колишні дипломати та російські експерти кажуть, що часткова мобілізація Путіна свідчить про те, що Росія «програє» або «програє» в Україні.

"Заклик президента Путіна частково мобілізувати російських громадян, скеровуючи їх воювати в Україні, відображає боротьбу Кремля на полі бою, непопулярність війни та небажання росіян воювати в ній. Президент Путін діє не з позиції сили". ; скоріше, це ще одна ознака провалу його місії», – заявив держсекретар США Ентоні Блінкенйдеться в заяві.

Путін «визнає, що «спеціальна військова операція» йде погано», — сказав Іво Даалдер, колишній посол США в НАТО, виданню Insider у середу, додавши, що «будь-яка мобілізація — часткова чи повна — через сім місяців війни означає, що ви» програвати, а не вигравати».

Джерело: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: війна, росія

Читайте ещё:

28.03.2024 08:31    105
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович